Monday, February 18, 2013

Brugges

Dari Ieper, kami menuju ke destinasi yang seterusnya iaitu BRUGGES. 
Bagi i, Brugges ni merupakan bandar yang sangat romantis. Dari dulu mmg bercita cita, satu hari nanti nak ke Brugges dgn suami tercinta. Dan Alhamdulillah, tercapai jua....
Bagi sesiapa jua yang mahu ke Belgium, i mmg cadangkan utk ke Brugges! Destinasi wajib. Personally, Brussels xde apa yang menarik sgt utk dilawat tapi Brugges ni mmg bandar touristic. Very Classic and Romantic... Awwwwwwwwwwww


Perjalanan dari Ieper ke Brugges mengambil masa lebih kurang 45 minit shj. Seriesly perjalanan kami ke Brugges ni rasa mcm nak balik kampung time raya. Nak taw kenapa? hahah.. tgk video bwh ni... 

video

video


Kelakar kan si willem ni? Siap bukak mcm2 lagu raya. Takbir raya pon dia simpan lagi. Dia ni dulu pernah tinggal di Malaysia for 1 year dgn keluarga angkat Melayu. Dia ni tersgtlah happy bila dgr/tgk apa sahaja yang berkaitan dgn Malaysia ni. And suprisingly, kat rumah, even ayah dia pon pakai kain pelikat okay! hahah... lawak lawak...

Us in Brugges
Basically, bandar Brugges ni mmg dipenuhi dgn pelancong. Byk sgt tempat2 menarik yang boleh kite lawat dgn just berjalan kaki di sekitar bandar Brugges ni..

Museum Picasso
So classic kan bandar dia ni. Cam ala ala bandar Melaka lah..

Kat Brugges jugak ada banyakkkk sgt museum.. So, korang kenelah pandai pilih nak masuk tempat yang mana kan.. Letihlah nak byr if semua museum or attraction nak g kan! hehe.. For us, kami pilih utk masuk Art Museum dan juga Museum baru iaitu "Historium". Muzium baru ni agak unik sbb diorng buat mcm filem yang mana kte pon rasa ada berlakon dlm filem ni. Sgt unik!


Cik hubby menikmati keindahan seni lukisan di Brugges

Konon kononnya paham la... hahah
All of us in Brugges, Belgium
Sekian.

With love,

Sheila & K-0



No comments:

Post a Comment